19:30

Hemmingsmarks IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Hemmingsmarks IF

Ohtana/Aapua förlorar hemma på Byavallen mot Hemmingsmark med 1-2 (0-0)
Första halvlek inleds jämnt även om det är Hemmingsmark som har ett bättre passningsspel. Inget av lagen skapar någon målchans förrän i den 25:e minuten när Danne Mäki lossar stora kanonen men målisen tippar bollen över ribban. På den efterföljande hörnan nickas bollen tätt utanför. Hemmings har i slutminuten ett tryck mot OA-målet och har då ett par halvchanser utan att få in bollen. OA avslutar halvleken med en nick strax utanför stolpen. Paussiffrorna 0-0 är rättvist i en från OAFF spelmässigt dålig första runda - passningarna gick oftare till motståndaren än till medspelarna.

Andra halvlek inleds starkt av Hemmings och i den 50:e minuten är det nära när Anders Palo får felträff på ett inspel men Kotten hinner först på bollen. Några minuter senare är HIF framme igen där skottet går precis utanför Kottens högra stolpe. I den 60:e minuten skapar OAFF en dubbelchans där både Johannes Pekkari och Johan Svanlöv har lägen att sätta bollen. I den 65:e minuten blir det oreda i OA:s straffområde och Hemmings har två bra lägen men Kotten håller tätt. OA kommer i den 70:e minuten och Joel Hiltunen skjuter över från ganska bra läge. I den 75:e minuten spelar sig Hemmings igenom och får ett friläge som Kotten räddar med en fotparad. Strax efter är Johannes igenom men trängd avslutar han över ribban. I den 81:a minuten kommer OA på högerkanten och inlägget från Liam Alldén seglar in i bortre krysset helt otagbart för målvakten till hemmaledning 1-0. Hemmingsmark ger dock inte upp utan två minuter senare tar man sig fram på högerkanten och på Niclas Nilssons utmärkta inlägg nickar Peter Berglund in 1-1. Johannes Pekkari har chansen att avgöra men skottet styrs av målisen över ribban. Det mesta pekar mot oavgjort när Hemmings kommer med ett inspel mot straffområdet där Niclas Nilsson sätter dit pannan och bollen seglar över en maktlös Kotten till slutsiffrorna 1-2.

Sett över 90 minuter är oavgjort det mest rättvisa men Hemmingsmark vinner inte orättvist, man har ett bättre passningsspel än OAFF och man har också någon fler målchans. I OAFF går plussen denna kväll till Kotten som gjorde några viktiga räddningar. I backlinjen var Joakim Juntti säker och mitbackarna Palo/Zingmark nickade bort det mesta. På mittfältet hade vi svårt att få igång passningsspelet, plusset går till Danne Mäki. Offensivt var Joel Hiltunen det största hotet. I Hemmingsmark går plussen till målvakten Johan Berglund, mittfältets Niclas Nilsson samt svårfångade Erik Andersson.
Mycket bra domarinsats av André Samuelsson.